default ВИКОРИСТАННЯ БЕЗГЛЮТЕНОВОЇ СИРОВИНИ У ТЕХНОЛОГІЇ СИРНИКІВ Популярные

Владелец Число скачиваний: 416

Павлюченко Ольга Володимирівна, Лобачова Надія Леонідівна

Сумський національний аграрний університет

(Суми, Україна)

Аннотация. Розробка технології безглютенових сирників (на основі рисової, кукурудзяної або гречаної муки) дозволить розширити асортимент безглютенової продукції, збагатити страву клітковиною, вітамінами, вуглеводами і білками. Безглютенові сирники можна вживати людям для лікувального та лікувально-профілактичного харчування. На основі експериментальних досліджень і апробацій була розроблена рецептура якісних безглютенових сирників, які мають велику кількість поживних речовин і є безпечними для вживання хворим на целіакію.

Ключевые слова: сирники, безглютенове борошно, целіакія, глютен, гліадин.